петък, 15 март 2013 г.

Сигурно сте чували от вашия стоматолог за имплантите, но не сте били сигурни какво представляват те?Ще започнем малко по-отдалече.
Имплантологията е част от медицината и се занимава със заместването на различни тъкани с импланти. Вашия зъболекар може да се възползва от нея поради факта, че в днешно време често се срещат пациенти, при които има липса на даден зъб или зъби вследствие на кариес, усложненията му или травми. И така благодарение на имплантологията, загубените зъби могат да бъдат заменени като на тяхно място бъде поставен изкувствен корен, а върху него изкувствена коронка. Така за няколко месеца вашия стоматолог може да възстанови вашата усмивка и респективно да нормализира вашето хранене.
Добре е да знаете, че слагането на имплант в челюстта е съвременен метод за възстановяване на правилния дъвкателен процес и естетика. Така с помощта на имплантологията вашия стоматолог създава възможност за изработване на различни конструкции, които да улеснят връшането на вашата усмивка и лекота при хранене. Това може да се случи с помощта на коронки, мостове или дори протези, които са в пъти по стабилни и създават по-голям комфорт при дъвчене, а също така премахват необходимостта от употреба на лепила.
Материалите, които участват в състава на имплантатите е доказано, че не повлияват организма и в повечето случаи лесно биват приети от него. Те по никакъв начин не му вредят, а точно обратното, дават възможност на вашия стоматолог да помогнат за това да се намали до голяма степен стопяването на костта. Иначе имплантите представляват изкувствени ''корени'' на зъбите, които се поставят в долната или горната челюст. След като вашия стоматолог ги сложи в костта е необходимо време, за да бъдат обгърнати от кост и съответно да станат готови за натоварване от различни протезни конструкции. Тези интервали са различни за горната и долната челюст.
Запомнете обаче, че имплантите могат да бъдат поставени само при хора, които имат добра орална хигиена и здрави (не възпалени) венци. Също така имайте предвид, че пушенето може да окаже голямо влияние и то негативно, върху процеса на захващане на импланта в костта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар